PASSIEF OF ENERGIENEUTRAAL BOUWEN:

Om naar volle tevredenheid passief of energieneutraal te bouwen is het van belang dat het complete team van bedenkers en bouwers rekening houdt met de uiteindelijke beleving van de klant in zijn nieuwe gebouw. Deze wijze van bouwen levert namelijk veel voordelen op, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

 

Een paar simpele voorbeelden.

  • Door een zeer goede isolatie en luchtdichtheid, wordt achtergrondgeluid van buiten tot een minimum gereduceerd. Mooi zou je denken, maar hierdoor komen de geluiden in huis veel ‘harder’ binnen. Bij dergelijke woningen zijn de akoestische voorzieningen zowel bouwkundig als installatietechnisch van essentieel belang om uiteindelijk een tevreden klant over te houden.
  • Als vanzelfsprekend wordt er vaak direct gekozen voor vloerverwarming met een stenen afwerking in energiezuinige huizen, terwijl dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Omdat de vloer op een zeer lage temperatuur de woning kan verwarmen (21 a 22 graden) ervaren sommige gebruikers dit als niet comfortabel (de vloer voelt koud aan). Om dit te compenseren wordt de ruimtetemperatuur hoger ingesteld en gaat er onnodig energie verloren.

 

Weten waar de valkuilen zitten, niet direct terug vallen op conservatieve technieken, maar denken in innovatieve installatieconcepten kunnen van passieve en energie neutrale gebouwen een succes maken.

 

ROB ondersteunt u graag in het vinden van de juiste installatieconcepten voor uw gebouw en uw wensen.

Meer informatie nodig?

Wij staan u graag te woord om u meer te vertellen over onze diensten.

Meer informatie nodig?

Wij staan u graag te woord om u meer te vertellen over onze diensten.

ROB heeft ruime ervaring met de volgende softwarepakketten: